Ohhoh. Viime kirjoituksesta on vierähtänyt vuosi. Kenties voisi vähän ryhdistäytyä ja rupatella omiaan vähän useamminkin, johan tämä harrastuksesta käy. 

Siispä asiaan. Olen kamppaillut pitkään hiusvärien maailmassa ja mitä ilmeisimmin nyt on käynyt niin että olen allergisoitunut jollekin aineelle mitä teolliset värit sisältävät. Tukka kuivuu, päänahka hilseilee ja punoittaa ja aivastuttaa niin maan &%"¤)7¤&%/... 

Toki olen hennaväreistä kuullut jo varhaisteininä mutta empä ole mokomaan vielä koskenut.. Tutkailin pakettia epäluuloisena, mutta viimein tartuin tuumasta toimeen. Värijauhe-nyssäkkä auki ja kuumaa vettä päälle, puukapustalla sekoittelin väristä massaa ja tuoksuttelin lantalalta haisevaa mössöä kauhun sekaisin tuntein.. Noh, kun on kerran aloitttu niin mennään loppuun asti kuten suomalaisilla on tapana. Siispä siirryin pesuhuoneen puolelle.

Tottunein käsin kaivelin laatikosta levityssudin ja kamman. Heti kärkeen totesin että niillä ei hennanlevityksessä tee ei sitten yhen mitään. Tai no, sutia voi käyttää kyllä lusikkana mönjää kaivellessaan.. Henna oli muuttunut paksuksi kokkareiseksi hiekkasaviseksi töhnäksi joka rapisi tukan sijaan pitkin poikin kylpyhuonetta, värjäyspaidan sisään.. Siispä hana kuumalle ja lisää vettä sekaan. Aikani vatkattua sain töhnästä sopivan löysää ja levityskin alkoi sujua, tässä vaiheessa huomasin ettei perinteisellä värjäystaktiikalla hennan kanssa pärjää laisinkaan, siispä kourat käyttöön ja levittelemään. Henna ei toimi normaalin hiusvärin tavoin levityksessä, se ei mene juuriin asti koostumuksensa vuoksi vaan se täytyy todella saada sinne vaikka hieromalla. Kun olin saanu lantavellin päähäni oli pakko huutaa apuun avopuolisoni elmukelmuineen, olihan tuo velli saatava jotenkin kuriin vaikutusajaksi.. Hulvattoman naurun saattelemana kiedottiin kaksissatuumin haiseva kuulani pakettiin ja eikun odottelemaan. Ps. hennan vaikutusaika on muuten sitten vähintään parituntia. 

Vaan kuinkas kävikään.. Jo tunnin päästä aloin ihmetellä kulmakarvani kutinaa ja peili paljastikin mistä oli kyse, löysähköksi sekoitettu henna oli alkanut valua pitkin otsaa. Mikäpä siinä auttaa muu kuin juosta pesuhuoneeseen, kääriä elmut päästä ja suihkuun.. Jos joku kävi helposti niin henna poispesu! Pari pesua ja reilu lotraus hoitoaineella ja mönjä oli poissa. 

Nyt muutama tunti värjäyksen jälkeen fiilikset on yllättävän hyvät. Eihän väri nyt mitenkään radikaalisti ole muuttunut, se on kauniin luonnollisen punertava. Päätä ei kutita eikä hius ole kuivunut lähellekään samoin kuin normivärin käsittelyssä. Ilmeisesti hennan sävy syvenee värjäyskertojen myötä, olen aivan valmis kokeilemaan uudestaan. Jo pelkkä mönjänlevitys oli sellainen huumoripläjäys, että piristihän tuo jo päivääkin! Ensikerralla kylpyhuonekin lie selviää vähemmillä värivaurioilla..