Luonnontuotteiden ihmeellisessä maailmassa seilatessa täytyy myöntää että olen yleensä ensi alkuun aika skeptinen tuotteiden suhteen. Miksi, sitä en osaa selittää, sillä todellakin olen suuntamassa näiden tuotteiden pariin ammattilaiseksi asti. Yksi missä olen kerta toisensa jälkeen hieman pettynyt on hiustenhoitotuotteet, sillä teollisilla tuotteilla värjätty pehkoni tuntuu olevan aina sitä mieltä että mikään ei riitä. En omista sitä lasista ohutta tukkaa vaan juuri sen päinvastaisen, valtavan luonnonkiharan korpunkuivan suomenhevosharjan joka sojottaa sähköisenä jokaikiseen ilmansuuntaan, katkeaa suunnilleen jo tuulessa liehuessaan ja hamppuuntuu viikko kampaajalla käynnin jälkeen, suoristusraudan nähdessään se kavahtaa, tekee työtä käskettyä ja sen jälkeen kostaa väkivaltaisen pyromaaniratkaisusi räjähtämällä käsiin vaikka kuinka kuvittelet suojanneesi sen kuumaa kestävillä hoitotuotteilla, säteilyturvan foliohatuilla ja paistinpannuteflonilla..

Nyt kuitenkin näyttää että joudun luopumaan epäilystäni erään luonnontuotteen suhteen. Tilasin luontaistuoteliikkeestä paketillisen luomu sheavoita (karitevoi) tarkoituksenani kehitellä siitä voidemainen tuote iholle, lueskellessani käyttöohjeita huomasin että kyseistä tuotetta voi käyttää myös hiuksiin. Siispä rasvapurkki kouraan, voin levittely pitkin tukkaa, pyyhe päähän ja saunaan. Seuraavana aamuna hämmästyin. Kuiva hevosenharja on muuntautunut kiiltäväksi, liukkaaksi, hyvinvoivan näköiseksi "Eva Longorian mainos"-tyyppiseksi helposti käsiteltäväksi hiukseksi. Sama tulos pysyi päässä myös seuraavan pesun jälkeen ilman sheavoi-käsittelyä (tässä vaiheessa todettakoon että pärstäkertoimeni pysyi ihmeaineesta huolimatta samoissa lukemissa vaikka olisin toki mielelläni ottanut vastaan tällaisenkin "Longoria" tuloksen). Kaiken lisäksi luomu-sheavoi kuuluu myös reilun kaupan tuotteisiin ja on tuotettu ekologisesti. Kilo tätä ihmeainetta kustansi toimituskuluineen alle 30€ ja toimitetaan valmistuspaikan paikallisten naisten käsin punomassa kauniissa korissa. Todellakin: Suosittelen. Kokeilkaa. Ihan joka ikinen. Tämä tuote toimii. Jopa niin hyvin että sorrun kerrankin ilmaiseen mainostamiseen:

http://www.skinorganics.fi/luonnonkosmetiikka/

http://www.skinorganics.fi/tuotemerkit/shea-wale/

Jos se ei toimi: Syön pääni.

Miten sitten kävi voiteeni johon alun alkaen käytön suunnittelin? Noh, parin epäonnistuneen erän jälkeen totesin että osaamiseni tämän tuotteen jatkokäsittelyssä on hyvinkin vajaa. Mutta keksin vielä ratkaisun, sillä uskon vakaasti tämän tuotteen tehoon myös ihonhoidossa.