Niin se vihdoin koitti: Kesä! Joka paikka on pullollaan syötävää, juotavaa ja terveystuotteita, ihan ilmaiseksi. Kerää vaikka kuminaa ja suolaheinän lehteä, silppua ne ja sekoita tuorejuustoon ja voihin niin saat ihanaa leivänpäällistä! Mahottoman hyvät rantakalakeitot saat kun kuivaat koivunlehtiä ja suolaheinää, murskaa ne merisuolan ja sitruunamelissan kanssa mausteseokseksi ja lisää soppaan, namis! Toimii mainiosti muissakin kalaruuissa.

Myös kauneudenhoitotuotteet on käden ulottuvilla: Itse kärsin aikuisiän finninaamasta ja mikäpä sen parempaa kuin halkaista illalla valkosipuli, sutaise sitä tulehtuneen näppylän päälle ja kah, aamulla on näppylät kummasti rauhoittuneet. Valkosipuli toimii luonnon antibioottina ja lievittää tulehdusta, toki, omat ominaistuoksunsa siitä löytyy ;)

Suolaa tulee kesäaikaan syötyä usein normaalia enemmän ja näin aikuisiän puolella sehän tarkoittaa tietenkin sitä että neste kerääntyy elimistöön ja aamulla on olo kuin pallokalalla konsanaan. Siihenkin apu löytyy niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin siitä pihapiirin vadelmapensaasta: Kuivata pienet lehdet purkkiin ja kauhaise aamuisin pari lusikallista kuivattua lehteä aamujugurtin sekaan: Vadelma poistaa nestettä, auttaa vatsaa ja olo helpottuu!