Jokaiselle usean koiran omistajalle on aika selvää miten käy kun illalla käpertyy sohvan kulmaan. Selvitetään tämä simppeli kuvio niillekin jotka eivät ole perillä tämän kyseisen lajin hienosäädöistä:

Huomaat että sohva on vapaata aluetta, siispä tyyny kainaloon ja vauhdilla koitokseen. Levittäydy lokoisasti sohvalle, muista asetella tyyny välittömästi oikeaan asentoon sillä sen korjaaminen on muuten myöhäistä..

Sekuntien kuluessa saapuvat valloittajat paikalle. Yksi hyppää jalkoihisi ja liimaantuu jalkataipeeseen välittömästi. Sehän on tehnyt tämän satoja kertoja ennenkin: Yksi jalkasi on menetetty, sen liikkumavapaus on täten viety. Toista voit vielä nostella joka ylös tai alas, sivusuunnista ei kannata haaveilla. Toinen valtaaja ilmaantuu haistelemaan tuulia ja ponkaisee sohvalle. Hetken seisoskeltuaan TV:n ja näköelintesi välissä, se asettuu tiiviisti kiinni kylkeesi, tässä vaiheessa yleensä huomaat että peitto on epähuomiossa jäänyt leviteltyä kunnolla. Ota siis ronskisti kiinni niistä peitonkulmista mistä saat ja vedä voimiesi tunnossa koko paketti kohti naamaasi, hyvällä tuurilla tämä kokoonpano asettautuu uomiinsa aiheuttaen vain lieviä hengitysvaikeuksia ja näet edelleen television. Peiton siirto-operaatio kuitenkin paljastaa pian erheesi: Olet unohtanut tarkastaa alueen ennen laskeutumista, niimpä taivuttelet itsesi yli-inhimilliseen asentoon, kaivat muutamat minuutit ja saat kuin saatkin kaiveltua takapuolesi alta 30 senttisen putkiluun sekä muut sen pienet kaverit.

Tässä vaiheessa voit kuvitella päässeesi helpolla. Mutta jos asunnossasi lymyilee vielä yksi sotasankari, olet todennäköisesti pian pulassa. Ja sieltähän se jo saapuukin.. Koska sohvalla ei juuri enää ole tilaa, on karma päättänyt että tämä valtaaja on aina se suurikokoisin yksilö. Se istahtaa ensin suoraan naamasi eteen peittäen koko näkyvyyden joka ilmansuuntaan. Pian se jo istuukin häntä heiluen naamasi vieressä peittäen vähäisenkin toivonkipinäsi television näkyvyyden mahdollisesta ilmaantumisesta. Koska muut valtaajat ovat keksineet niin mainiot soluttautumiset, on tämä viimeinen yksilö pulassa ja se aloittaa minuutteja kestävän asentojen vaihtelun, istuu jossain vaiheessa yleensä hetken naamallasi, talloo sotatovereitaan, heiluttaa häntäänsä leukaasi, kääntyy taas ympäri suunnaten kasvojasi kohti, talloo ruoansulatuselimistösi, lipaisee silmälasejasi ja näin on sota hävitty. Ja niimpä aloitat raivoisan kaivautumisen ylös asemapaikastasi raaja kerrallaan, taisteltuasi tiesi ylös ja pestyäsi silmälasit, voit jälleen kerran katsoa pelin menetetyksi, sillä valtaajat ovat tällä välin vallanneet koko tilan, levittäytyneet mutkalle jalat joka ilman suuntaan, et kertakaikkiaan enää mahdu mihinkään. Niin teet viimeisen päätöksesi, haet toisen peiton, asettaudut sohvan viereiseen tyhjään lepotuoliin ja aloitat leppoisan television katselun pystyasennossa vapaasti hengittäen vailla näköesteitä.