Raakakakku on kakku joka valmistetaan ilman kuumentamista, näin raaka-aineet säilyttävät ravintoarvonsa muuttumattomina. Päätin viimein kokeilla sitä ihan itse, olen siirtänyt sen tekoa aina vain eteenpäin sillä olen todella, TODELLA, kädetön leipuri. Vaan kävipä ilmi, että leipurin taitoja ei raakakakun tekoon itseasiassa edes tarvitse ja näin ollen siitä selviää myös tällainen nainen joka tuoksuu pullalle vain kaadettuaan epähuomiossa maustehyllystä kanelia paidalleen. Lue raaka-aineet listalta, sekoita, jäähdytä ja se on siinä! 

Totta puhuen edeltävä lause oli valetta. Miten se sitten todellisuudessa valmistetaan: Liota raaka-aineita yön yli. Laita ne blenderiin ja käynnistä. Seuraavaksi huomaat että blenderin terä on jumissa sillä raaka-aineissa ei ole juuri nestettä. Vispaa, vatkaa, heiluta ja tulos on: Ei tapahdu mitään. Kaiva kannusta ainekset ulos, kippaa kannuun jotain nestettä, vaikkapa riisimaitoa. Kokeile uudestaan. Hymysi on hyytyvä pian sillä nestettä tarvitaankin yllättävän paljon jotta ainekset saadaan massaksi ja jos lisäät sitä enemmän, kakku ei tule hyytymään. Kiehauta siis vettä vedenkeittimellä tiskialtaaseen, kaiva kaapista kookosöljypurkki ja istuta se kuumaan veteen sulamaan saadaksesi kakkupohjaan nestettä. Lue tällä välin vaikka kavereiden Facebook-kuulumiset. 

Tovin päästä öljy on sulanut ja voit aloittaa alusta: Öljy kannuun, pieni määrä pohja-aineksia perään ja noin puolen tunnin näpertämisen jälkeen sinulla on kuin onkin valmis - kylläkin aika rouheva - pohjamassa. Levittele massa irtopohjavuokaan ja tyrkkää se jääkaappiin. Helpoin osuus on itseasiassa täyte! Käytin itse edellisenä päivänä keräämiäni puolukoita ja karpaloita, marjojen kaatovaiheessa huomasin että sekaan lipsahti myös jonkinlainen pieni kovakuoriainen sekä muuan pala rahkasammalta joita kumpaakaan en enää löytänyt kannusta vaikka lusikalla kaivelin. Mutta tämähän olikin raakakakku. Saahan suklaassakin olla tietty prosenttimäärä ötököitä. Terveiset työtoverilleni joka todennäköisesti tulee ensin syömään kakkua ja lukemaan tämän vasta joskus sen jälkeen. Kippaa perään loput aineet ja sekoita. Kaada massa pohjan päälle ja tyrkkää takaisin jääkaappiin. Odota vain kätevät neljä tuntia jotta kakku hyytyy.

MUTTA sitten kun koittaa aika syödä, huomaat onnistuneesi itseasiassa suorastaan mainiosti, kakku on itseasiassa todentotta HERKULLISTA! 

Mutta jottei tästä kirjoituksesta tulisi liian lyhyt, tässä vielä ohje (joka muuten on varmasti helppo, simppeli ja yksinkertainen JOS SINULLA ON SIIHEN VAADITTAVAT HYVÄT KONEET. Te jotka yritätte selvitä tästä käyttämällä ohjeessakin mainittua vaihtoehtoa, sauvasekoitinta: Unohtakaa koko juttu.):

Puolukka-raakakakku 
16–20 palaa

Pohja:

3 dl kuorellisia manteleita

4 dl kuivattuja taateleita

1 tl kanelia

½ tl suolaa

Täyte:

2 ½ dl neitsytkookosöljyä
6 dl puolukoita
2 kypsää banaania
2 dl cashew-pähkinöitä (pähkinäallergikko voi käyttää liotettuja tiikeripähkinöitä)
(1–2 rkl hunajaa ja 1 tl vaniljauutetta)

Koristeluun: Puolukoita

Laita pohjan mantelit ja taatelit erikseen likoamaan kylmään, väljään veteen jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

Valmista ensin pohja. Kaada manteleiden ja taatelien liotusvesi pois. Laita mantelit, taatelit, kaneli ja suola monitoimikoneen kulhoon ja aja mahdollisimman tasaiseksi massaksi. (Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, käytä sauvasekoitinta.)

Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele massa vuokaan.

Valmista täyte. Laita neitsytkookosöljypurkki hetkeksi vesihauteeseen eli astiaan, jossa on kuumaa vettä (hanasta tuleva kuumuus riittää), jotta öljy muuttuu nestemäiseksi. Kaada cashew-pähkinöiden liotusvesi pois.

Laita banaanit ja puolukat monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää cashew-pähkinät ja neitsytkookosöljy. Jatka sekoittamista, kunnes massa on tasaista. (Tämänkin voi tehdä sauvasekoittimella.)

Maista täytettä: jos kaipaat makeampaa makua, sekoita joukkoon hunajaa maun mukaan.

Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen.

Irrota vuoan rengas (voit käyttää veistä apuna kakun reunojen irrottamisessa). Siirrä kakku leivinpaperin avulle tarjoiluvadille ja leikkaa ylimääräinen paperi pois reunoilta. Ripottele kakun päälle koristeeksi puolukoita.

raaka-normal.jpg